Shaking Yoga

Vad är shaking- yoga/meditation? 

Det är helt enkelt att skaka loss hela din kropp, ner på cellnivå. Du kan skaka enskilda delar, eller så kan du skaka hela kroppen på en gång. Du kan välja om du vill göra en mild eller en kraftigare shake. Du väljer om du ska stå upp eller sitta ner för träningen.

Painting “red straw”

Varför ska man då göra detta? Vad är syftet och fördelarna?

Shaking helt enkelt vad ordet säger, du skakar din kropp, från topp till tå, eller enstaka delar av kroppen. Det finns “shaking-yoga-meditation” klasser som man kan delta på.

Jag började träna Kundalina yoga på 90-talet, en yoga som är väldigt andlig, och man arbetar med energier. Att ökan bra energier, och frigöra dåliga/stangerade energeir/vibrationer. Det är mycket skakningar involverad här. Kundaliniyoga verkar för att aktivera energin vid basen av ryggraden och chakrapunkterna. “Aktiv meditation: kundalini shaking”.

Men du behöver inte alls gå “all in” och börja med Kundalini eller annan gruppträning. Utan du kan köra “Shaking” själv. Och få ut precis lika mycket av det som att du går till någon klass.

Vad ger det att köra 3-15 minuters skakning?

Att köra 3-15 min ger dej en förhöjd energi i kroppen, det som att du vaknar till liv.

Du startar energiflödet.

Det främjar lymfan.

Det är stressreglarande.

Det skapar närvaro.

Det släpper på spänningar och blockeringar.

Det läker skador, och inte minst väcker upp kroppen.

Det är ett kraftfullt och effektivt sätt att aktivera sin kropp på. Vilket man känner av direkt, ända ner till cellnivå.

I tusentals år har vi använt oss av skakningar för att hitta närvaro i stunden, stressa ner, läka skador och väcka kroppen. Även djuren gör detta.

Hur gör man?

Det bästa med Shaking är att alla kan utföra det. (Du kan till och med sitta ner om du har rörelsehinder av någon form). Det man gör är nämligen att stå rakt upp och skaka kroppen i ett antal minuter.


  • Börja med att ta fram en favoritlåt som du gillar och är lite fart i, så gör jag i alla fall. Men du kan även välja att sätta en timer på allt från 3-15 min, om du föredrar det.

  • Slut ögonen, slappna av , och börja skaka. vart du vill, armarna , benen, etc.

  • Böj knäna lite lätt.

  • Öppna / slappna av i munnen. Avslappnade käkar.

  • Andas lugnt, låt andningen komma och gå som den vill.

  • Var helt och fullt närvarande i det du gör-Skakar. Känn vad som händer i din kropp, var uppmärksammad på flöde, hur du mår, hur det känns.

  • Börja skaka kroppen upp och ner. Få varenda del av din kropp att vibrera. Du kan sträcka upp ärmarna över huvudet, åt sidoren et. Gör det som känns bäst för dej.

  • När tiden gått ut, Kom långsamt tillbaka och känn in känslan i kroppen. Observera och acceptera allt som kommer till ytan.

















Föregående
Föregående

Sov bättre -Tanka ljus

Nästa
Nästa

Bättre balans.