Sov bättre -Tanka ljus

Fyll på med ljus och sov bättre!

Vet du att du redan på morgonen när du vaknar börjar boosta din nattsömn. Och om du vill sova bättre ska du se till att fylla på med ljus.

Man har forskat på att ljuset som vi får till oss, tidigt på dagen ger signaler om att man ska vakan och pigga till sig, kroppens signalsubstanser laddas, och att den skickar signaler som styr vår dygnsrytm. och i sin tur leder till att man får lättare att sova på kvällen.

Ljuset påverkar många olika funktioner i vår kropp, rent biologiskt. Ljuset signalerar att nu är det dax att vara aktiv, och just ljuset de tidigaste morgontimmarna är de viktigaste. Helt innan kl 10.00. För det är du kroppens celler är som mest mottagliga.

Några knep du kan testa för att få bättre sömn:

  • Starta din dag med att tanka ljus. Det här bör du göra tidigt, så tidigt som möjligt, men fram till kl 10.00, det spelar ingen roll om det är mulet, gå ut i alla fall.

  • Försök att skapa rutiner när du lägger dej, samma tid i möjligaste mån.

  • Ta bort det blå ljust i alla fall 30min -1 timme innan du släcker nattlampan. Lyssna på en ljudbok eller likande om du behöver lite avkoppling, bättre än tv/film.

Föregående
Föregående

Andningens helande..

Nästa
Nästa

Shaking Yoga