Bättre balans.

Min balans är sisådär, det har den nog alltid varit egentligen, och koordination är oxå något som jag  skulle kunna förbättra en hel del. 

Stå på ett ben, bra balansträning.


Så vad jag har börjat med är att helt enkelt stå på ett ben när jag borta tänderna. Superbra träning, när man redan gör något annat. 



Jag lägger en hel del tid på powerwalk /yoga / meditation varje dag, jag varken kan eller vill ta mer tid till den typen av träning. 

Tree pose, Vrksasana

Men varför är det då så viktig med bra balans? 

Forskning visar att regelbunden balans- och styrketräning minskar risken för fall och fallskador. 

Samt att våra skelett blir skörare desto äldre vi blir, redan i 25-års åldern börjar urkalkningen av våra skället, men oftast utan att vi märker det, det kommer senare i livet, då det redan har skett. 

Men det fina är att det aldrig är för sent att börja träna för att stärka musklerna, förbättra balansen och konditionen. Det har visat sig att skelettet svarar upp positivt på träningen även om du är en bra bit över 85 år! Så det är aldrig för sent att utföra övningar som stärker skelett, muskler, balans etc. 

När vi utsätts benen för mekanisk belastning, som vid fysisk aktivitet, blir benet som bildas tätt och hållbart. Och det motsatta – liten fysisk aktivitet ger mindre nybildning av ben, Men det är viktig att bygga upp sin balans, inte minst för att för äldre personer minska risker för att falla och bryta benen helt enkelt. 

Starka ben!

Att bygga skelettet gör du genom att gå, springa, hoppa, dansa.

Att bygga muskler genom olika träningar tex gym, gummiband, motstånd, gymnastik, yoga tex.

Att bygga din fascia/ben väv genom yinyoga där man inte använder musklerna, utan i avslappnat tillstång håller en position länge. 

Allt hänger ihop. 

Och nu tillför jag balans genom att stå på ett ben när jag borsta tänderna. 

Låter det galet? Ja, kanske, men grejen är att funkar, och riktigt bra oxå!

Föregående
Föregående

Shaking Yoga

Nästa
Nästa

 Bidrottninggelé